Projenin tanıtım ve imza törenine Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Güner Çetin ve Hakan Öztürk, Merkezi Proje Yönetim Ajansı Müdür Yardımcısı Rasa Suraučienė, Türkiye Proje Ekip Lideri Daiva Matonienė, Merkezi Proje Yönetim Ajansı uluslararası uzmanları Jovita Ramanauskaitė ve Valius Serbenta, Çorlu Belediyesi birim müdürleri ve proje sorumluları ile basın mensupları katıldı.
Çorlu Belediyesi’nde Küçük Ölçekli Yenilenebilir Enerji Uygulaması ve Enerji Dönüşümü Hibe Projesi imza töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, çalışmaları sürecin başından beri destekleyen Merkezi Proje Yönetim Ajansı Müdür Yardımcısı Rasa Suraučienė, Türkiye Proje Ekip Lideri Daiva Matonienė, Merkezi Proje Yönetim Ajansı uluslararası uzmanları Jovita Ramanauskaitė ve Valius Serbenta’ya destekleri için teşekkür etti.
“Karbon Emisyonunu %40 Azaltmak İçin Çalışıyoruz”
Başkan Sarıkurt konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Bu proje, sadece belediyemiz için değil, tüm hemşerilerimiz için önemli bir anlam taşıyor. Küçük ölçekli yenilenebilir enerji uygulamaları, çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomik kalkınma açısından büyük potansiyele sahip. 2023 yılında sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planını hayata geçirmiştik. 2030 yılına kadar şehrimizde oluşan karbon emisyonunu %40 azaltma taahhüdümüzü planımız doğrultusunda yapacağımız projelerle gerçekleştireceğiz.
“Carport Projemiz Yüzme Havuzunda Konuşlandırılacak”
Bu projeyi uygulama aşamasına getirirken gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonunda, projenin şehrimizde yoğun talep alan ve tüm hemşerilerimizin severek kullandığı, yıllık yaklaşık 8.000 kursiyeri bulunan ve 32.000 kursiyer yakınının da ziyaret ettiği Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’muzda konuşlandırılmasına karar verdik.
Carport projemizin temel amacı, belediyemizin kurumsal kapasitesini artırmak, şehrimizde yaşayan insanlarla iklim değişikliği ile mücadele, yenilenebilir enerji ve enerji dönüşümü konularında farkındalık yaratmaktır.
“Karbon Emisyonu Önemli Ölçüde Azaltılacak”
Carport projemizin inşası tamamlandıktan sonra 86 kwe GES sistemi monte edilecek olup havuzdaki tüm aydınlatmalar LED sistemi ile değişecek, otomasyon sistemi kurularak ilk andan itibaren yıllık 118 mw enerji üretimi hedeflendi. Sistem devreye girdiğinde karbon emisyonu 107,2 ton azaltılacaktır.
“Daha Temiz ve Daha Sağlıklı Bir Çevre İçin Çalışıyoruz”
Proje kapsamında gerçekleştireceğimiz çalışmalar, enerji verimliliğini artırmak ve çevresel etkiyi azaltmak adına önemli bir rol oynayacak. Bu sayede, daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre için adımlar atacağız. Ancak bunu başarabilmemiz için yalnızca projelerle değil, aynı zamanda toplumun bu konuda desteği ve katılımı önem arz etmektedir. Bu önemli günde bizimle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, proje sürecinde başarılar diliyorum. Projemizin en kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçmesini temenni ediyorum. Birlikte daha temiz, daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir bir Çorlu için çalışmaya devam edeceğiz.
Başkan Sarıkurt’un ardından Merkezi Proje Yönetim Ajansı Müdür Yardımcısı Rasa Suraučienė proje ve işleyişi hakkında açıklamalarda bulundu. Suraučienė’nin ardından sırasıyla Çorlu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hüseyin Ayvacı, Türkiye Proje Ekip Lideri Daiva Matonienė, Çorlu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ozan Deniz ve müdürlük personeli Yasemin Duygu Bolat ile Merkezi Proje Yönetim Ajansı uluslararası uzmanları Jovita Ramanauskaitė ve Valius Serbenta proje ve çalışmalar hakkında birer sunum gerçekleştirdi.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Merkezi Proje Yönetim Ajansı Müdür Yardımcısı Rasa Suraučienė tarafından Çorlu Belediyesi’nde Küçük Ölçekli Yenilenebilir Enerji Uygulaması ve Enerji Dönüşümü Hibe Projesi protokolü imzalandı.
Programın ardından proje uygulama alanı olan Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda incelemeler yapıldı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı