enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2302
EURO
37,4155
ALTIN
2.925,45
BIST
8.825,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
20°C
Samsun
20°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
16°C
Perşembe Yağmurlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
SON DAKİKA
Antalya Finike’de motosiklet kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Isparta İyi Parti Gençlik Kolları Başkanı ve yönetimi istifa etti
ANKARA-BHA IMF’nin son Mali İzleme Raporu, ABD gibi büyük ekonomilerin yüksek kamu harcamaları nedeniyle küresel borcun tahmin edilenden daha hızlı artacağına dikkat çekiyor. ABD’nin mali teşvikler ve harcama programlarıyla kamu harcamalarını artırma planları, borç üzerindeki baskıyı artıracak. Raporda, “Yeşil dönüşüm, güvenlik ihtiyaçları, yaşlanan nüfusun mali yükü ve kalkınma sorunları gibi alanlara yönelik harcama baskıları artıyor” denildi. Seçim dönemi ve borç baskısı IMF’nin uyarıları, özellikle ABD’deki yaklaşan seçim dönemi ile daha da önem kazandı. Eski Başkan Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in kamu harcamalarını artırmayı vaat eden seçim kampanyaları, borç krizinin büyümesine yönelik endişeleri artırdı. Trump’ın vergi indirimleri ile ABD’nin önümüzdeki 10 yıl içinde 7,5 trilyon dolar ek borç yüküne girmesi beklenirken, Harris’in sosyal harcamalar ve altyapı yatırımlarına yönelik projelerinin kamu borcunu 3,5 trilyon dolar artıracağı öngörülüyor. Küresel borç oranı yüzde 115’e çıkabilir IMF, gelecekteki mali belirsizliklerin borç seviyelerini ciddi şekilde artırabileceği konusunda uyardı. ABD ve Çin gibi kritik ekonomilerdeki finansal belirsizlikler, küresel büyümenin zayıflaması ve sıkılaşan finansman koşulları, borç dinamiklerini olumsuz etkiliyor. Rapora göre, şiddetli olumsuz senaryoda küresel kamu borcu 2027 yılına kadar yüzde 115’e yükselebilir. Vergi politikalarındaki belirsizlikler sorunu derinleştiriyor IMF, birçok ülkede vergilendirme politikalarının siyasi çekişmelere konu olmasının borç yönetimini zorlaştırdığını vurguladı. Raporda, “Maliye politikası üzerindeki belirsizlikler arttı ve vergi reformlarına yönelik siyasi kırmızı çizgiler daha da kökleşti” ifadelerine yer verildi. Uzun vadede sürdürülebilir borç yönetimi için daha kapsamlı mali reformlara ve istikrarlı politikalara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
İsrail, ABD’ye İran’a yönelik saldırılarda nükleer ve petrol tesislerini hedef almayacağına dair güvence verdi
Kanserle mücadele eden Ankaralı Turgut: “Evlatlıktan reddettim”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akbank, Afet Bölgesinde Sosyal ve Ekonomik Kalkınmaya Hizmet Ediyor

Akbank, Afet Bölgesinde Sosyal ve Ekonomik Kalkınmaya Hizmet Ediyor
09.02.2024
5
A+
A-

Akbank, afet bölgesine yönelik geliştirdiği sürdürülebilir finansman çözümleri ve sosyal yatırımlarla kalkınma ve iyileşme için çalışıyor. Bu faaliyetlerinde Akbank, gençleri ve kadınları önceliklendiriyor. 

Akbank, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli yaşanan depremlerin ardından başlattığı finansal ve sosyal destek çalışmaları ile bölgeye desteklerini aralıksız sürdürüyor. 11 ili kapsayan afet bölgesine yönelik sunduğu ve alanında ilk olan çözümleri ve destek paketiyle, depremzedelerin finansal ve sosyal sağlıkları için çalışıyor. Eşzamanlı olarak yürüttüğü Akbank Güzel Yarınlar Hareketi gençlerin eğitim ve kariyer yolculuklarını desteklerken, Akbank Dönüşüm Akademisi çalışmaları ile de başta kadın girişimciler olmak üzere tüm KOBİ’lerin sosyal ve finansal gelişimlerine katkı sunuyor.  

 

Türkiye’nin En Geniş Kapsamlı Sürdürülebilir Finans Çerçevesi ile afet bölgesinin yanında 

Akbank, yaşanan afetin ardından güncellediği Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi ile afet bölgesini önceliklendiren sosyal finansman modellerini hayata geçirdi. Böylece bir yıllık süreçte yaklaşık 170 bin Akbanklı KOBİ ve işletme, sosyal temalı sürdürülebilir finansman çözümlerinden faydalandı. Sosyal temalı finansman modeliyle Akbank, afet bölgesindeki işletmelerin bu zorlu süreci aşmasında yanlarında yer almaya devam ediyor.

Ayrıca Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi kapsamında Akbank, Türkiye’nin ilk sosyal temalı sendikasyon kredisini de hayata geçirdi. Böylece, depremden etkilenen Akbanklı işletmelerin dış ticaret işlemlerinin finansmanına 500 milyon dolar kaynak yarattı.

Banka, Akbank Dönüşüm Akademisi ile ise başta bölgedeki kadın girişimciler ve genç KOBİ’ler olmak üzere KOBİ’lere e-ticaret, e-ihracat, sosyal medya yönetimi ve pazarlama konularında eğitim programları sunuyor. Böylece girişimcilerin ve KOBİ’lerin işlerini geleceğe taşımalarında yanlarında yer alırken, istihdamın gelişmesi ve bölgenin kalkınmasına da hizmet ediyor.

 

Gençleri önceliklendiren çalışmalara imza atıyor

Akbank, afet sonrası iyileşme sürecinde gençleri önceliklendirerek onların finansal sağlıklarına ve sosyal ihtiyaçlarına yanıt sunmaya odaklanıyor. Bu kapsamda depremlerden etkilenen yaklaşık 16 bin genç, ‘Üniversiteli Akbanklı’ programına katılarak finansal çözümlerden yararlandı.

Aynı zamanda Banka, Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile gençlerin iyilik halini ve sosyal ihtiyaçlarını destekliyor. Onlara teknoloji, sanat ve sosyal yetkinlikler alanında yeni beceriler kazanabilecekleri deneyim alanları sunuyor. Böylece gençlerin geleceğin mesleklerine hazırlanmalarında rol alıyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğinde yürütülen bu çalışmalarla, bir yıllık süreçte afet bölgesindeki 5 ilde 10 bin gence ulaşılması hedefleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir