enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2302
EURO
37,4155
ALTIN
2.925,45
BIST
8.825,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
20°C
Samsun
20°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
16°C
Perşembe Yağmurlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
SON DAKİKA
Antalya Finike’de motosiklet kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Isparta İyi Parti Gençlik Kolları Başkanı ve yönetimi istifa etti
ANKARA-BHA IMF’nin son Mali İzleme Raporu, ABD gibi büyük ekonomilerin yüksek kamu harcamaları nedeniyle küresel borcun tahmin edilenden daha hızlı artacağına dikkat çekiyor. ABD’nin mali teşvikler ve harcama programlarıyla kamu harcamalarını artırma planları, borç üzerindeki baskıyı artıracak. Raporda, “Yeşil dönüşüm, güvenlik ihtiyaçları, yaşlanan nüfusun mali yükü ve kalkınma sorunları gibi alanlara yönelik harcama baskıları artıyor” denildi. Seçim dönemi ve borç baskısı IMF’nin uyarıları, özellikle ABD’deki yaklaşan seçim dönemi ile daha da önem kazandı. Eski Başkan Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in kamu harcamalarını artırmayı vaat eden seçim kampanyaları, borç krizinin büyümesine yönelik endişeleri artırdı. Trump’ın vergi indirimleri ile ABD’nin önümüzdeki 10 yıl içinde 7,5 trilyon dolar ek borç yüküne girmesi beklenirken, Harris’in sosyal harcamalar ve altyapı yatırımlarına yönelik projelerinin kamu borcunu 3,5 trilyon dolar artıracağı öngörülüyor. Küresel borç oranı yüzde 115’e çıkabilir IMF, gelecekteki mali belirsizliklerin borç seviyelerini ciddi şekilde artırabileceği konusunda uyardı. ABD ve Çin gibi kritik ekonomilerdeki finansal belirsizlikler, küresel büyümenin zayıflaması ve sıkılaşan finansman koşulları, borç dinamiklerini olumsuz etkiliyor. Rapora göre, şiddetli olumsuz senaryoda küresel kamu borcu 2027 yılına kadar yüzde 115’e yükselebilir. Vergi politikalarındaki belirsizlikler sorunu derinleştiriyor IMF, birçok ülkede vergilendirme politikalarının siyasi çekişmelere konu olmasının borç yönetimini zorlaştırdığını vurguladı. Raporda, “Maliye politikası üzerindeki belirsizlikler arttı ve vergi reformlarına yönelik siyasi kırmızı çizgiler daha da kökleşti” ifadelerine yer verildi. Uzun vadede sürdürülebilir borç yönetimi için daha kapsamlı mali reformlara ve istikrarlı politikalara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
İsrail, ABD’ye İran’a yönelik saldırılarda nükleer ve petrol tesislerini hedef almayacağına dair güvence verdi
Kanserle mücadele eden Ankaralı Turgut: “Evlatlıktan reddettim”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

11. Uluslararası İletişim Günleri başlıyor…

11. Uluslararası İletişim Günleri başlıyor…
13.05.2024
63
A+
A-

Üsküdar Üniversitesi 11. Uluslararası İletişim Günleri, alanında uzman isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yılın ana temasının “Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği” olarak belirlendiği sempozyumun ulusal ve uluslararası üniversitelerden alanında uzman konuşmacıları olacak.

Sempozyum 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör ve Kurucu Rektör ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın konuşmalarıyla açılacak. 

11. İletişim Günlerinin açılış konferansı davetli konuşmacıları ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu’nun yönettiği oturumda Goldsmiths, Londra Üniversitesi Prof. Dr. Natalie Fenton, Ankara Üniversitesi Prof. Haluk Geray, Emekli Profesör Prof. Dr. Ümit Atabek olacak. Sempozyumun 16 Mayıs Perşembe günkü sabah oturumunda davetli konuşmacılar Üsküdar Üniversitesi Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan’ın yönettiği oturumda Londra Ekonomi Okulu Prof. Dr. Nick Couldry, New York Eyalet Üniversitesi Prof. Dr. Ulises A. Mejias, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Prof. Dr. Tuğba Asrak Hasdemir ve Moskova Devlet Üniversitesi Prof. Dr. Elena Vartanova birer konuşma yapacak.

İngilizce olarak gerçekleştirilecek oturumların simultane çevirisi yapılacak ve oturumlar aynı anda Üsküdar Üniversitesi Televizyonu (ÜÜTV) ve Youtube kanallarından da canlı olarak yayınlanacak.

Üç gün boyunca sürecek olan sempozyum 50 oturum halinde gerçekleşecek. Sempozyumda dijital eşitsizlik ve veri sömürgeciliği çeşitli yönleriyle ele alınacak. İçerisinde yer aldığımız ve yaşamın tüm dokularına sirayet eden dijitalleşmenin kazanımları ve yitimlerinin ayrıntılı olarak tartışılacağı, sorunlar ve çözüm önerilerinin ortaya konulmaya çalışılacağı sempozyumun kapanıştan önceki son oturumu ise iletişim ve medya sektöründen uzmanların ve akademisyenlerin katılımıyla Prof. Dr. Süleyman İrvan yönetiminde Yuvarlak Masa Oturumu olarak gerçekleştirilecek. 

17 Mayıs Cuma günü Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın moderatörlüğündeki Yuvarlak Masa oturumunda Gazeteci Emre Kızılkaya, Gazeteci Füsun Nebil, Yazar Ümit Alan, Koç Üniversitesi Doç. Dr. Suncem Koçer, Bahçeşehir Üniversitesi Doç. Dr. Can Ertuna, Üsküdar Üniversitesi Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Gazeteci Dr. Sarphan Uzunoğlu ve Üsküdar Üniversitesi Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan yer alacak.

Sempozyumda sunulacak tüm bildirilerin özet metinleri ve ardından da tam metinler kitap olarak yayımlanarak kamuoyuyla paylaşılacak. Ayrıca sempozyumun tüm oturumları video kayıt olarak sempozyum web sitesinde arşivlenerek ilgili tüm çevrelerin erişimine açık olacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir