enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5071
EURO
36,1765
ALTIN
2.986,33
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
7°C
Pazar Hafif Yağmurlu
8°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
8°C

Mersin’den altı öğrencinin Darüşşafaka’daki eğitim yolculuğu başladı

Mersin’den altı öğrencinin Darüşşafaka’daki eğitim yolculuğu başladı
03.10.2022
34
A+
A-

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Darüşşafaka’ya 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Mersin’den altı öğrenci katıldı.

Çağan Kutan, Emir Asaf, Almira, Lara Su, Mustafa ve Berfin Merve’nin Darüşşafaka Eğitim Kurumları’ndaki sekiz yıllık tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim yolculuğu başladı.

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere 8 yıl tam burslu ve yatılı kolej eğitimi sunan Darüşşafaka, 1.000’e yakın öğrencisiyle yeni ders yılına başladı. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla çağın en ileri eğitim olanaklarını öğrencilerine sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na bu yıl 47 ilden 149 yeni öğrenci katıldı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan Darüşşafaka Giriş Sınavı’nda başarılı olan, ardından gerçekleştirilen mali durum araştırması ve sağlık kurulu süreçlerinden geçerek Darüşşafaka’da okumaya hak kazanan 149 öğrencinin altısı ise Mersinli…

5. sınıftan başlayarak liseden mezun oluncaya kadar sekiz yıl boyunca tam burslu, yatılı, İngilizce ağırlıklı nitelikli eğitim hakkı kazanan; Çağan Kutan, Emir Asaf, Almira, Lara Su, Mustafa ve Berfin Merve koşullara uyan tüm öğrencileri Darüşşafaka Giriş Sınavı’na katılmaya davet ediyor.

Tüm faaliyetlerinin temeline çağdaş, akılcı, eşitlikçi bir eğitim modelini koyan Darüşşafaka; öğrencilerine yeteneklerini keşfedip geliştirecekleri bir eğitim ortamı sunuyor. Bugün Darüşşafaka’da sınıflar 20 öğrenciden oluşuyor ve öğretmen başına ortalama beş öğrenci düşüyor. Dijital dönüşüm temelinde her öğrenci ve öğretmene tablet veriliyor. Türkiye’nin ortaöğrenim düzeyinde ilk robot takımını kuran, yapay zekâ sınıfını ve ilk Tekno Girişimcilik Gençlik Merkezi’ni açan, ilk 3D Printer Atölye ve Yarışması’nı düzenleyen Darüşşafaka’da öğrenciler; STEM (Science, Technology, Engineering and Math), kodlama, girişimcilik, dijital dönüşüm eğitimleriyle akademik olarak tam donanımlı entelektüel yetiştirilmekle birlikte 21. yüzyıl becerileriyle donatılıyor.

70’e yakın farklı kategori ve başlıkta sunulan Yetenek Atölyeleri sayesinde öğrenciler, sosyal becerilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar. Aldıkları çok yönlü eğitimler sayesinde, sosyal ve kültürel anlamda tam donanımlı bireyler olarak yetişiyorlar.

Mersinli Berfin Merve: “İnsanlığın yararı için bir meslek seçeceğim”

Gelecekte doktor ya da psikolog olmayı hedefleyen Mersinli Berfin Merve şöyle konuştu: “Darüşşafaka’da ilk başta babamdan ayrıldığım için çok tedirgin oldum ama buradaki herkes ve her şey ailemleymişim gibi hissettirdi… Annem ölmeden önce ona söz vermiştim, insanlığın yararı için bir meslek seçeceğim demiştim. Bu nedenle ya doktor olurum ya da psikolog olmayı istiyorum. Ayrıca basketbol atölyesini seçeceğim. Darüşşafaka Sınavı’na girecek kişilere tavsiyem, buraya mutlaka gelsinler. Ailelerinden ayrılacakları için de hiç korkmasınlar. Aileniz gittiği anda buraya hemen alışmaya başlıyorsunuz.” diye duygularını dile getirdi.

Mersinli Çağan’ın hedefi uzay mühendisi olmak

Darüşşafaka’nın hayallerinin ötesinde bir okul olduğu belirten Çağan, “Burada okuyabilmek için ailemizden ayrıldık ama burası bize ailemiz gibi bakıyor. Öğretmenlerimiz, abla ve abilerimiz bizimle ilgileniyor, hep destek oluyorlar. Gelecekte uzay mühendisi olmak ve NASA’da çalışmak istiyorum. Koşullara uyan tüm öğrenciler Darüşşafaka’ya gelsinler, çünkü bu kadar iyi bir eğitimi başka bir okulda bulamazlar… Basketbol, futbol sahamız, tenis kortumuz, spor salonumuz, sanat merkezimiz, planetaryum ve gözlemevimiz var. Yemeklerimiz çok lezzetli… Yatakhanede çok eğleniyoruz. Darüşşafaka hem çok disiplinli bir o kadar da eğlenceli bir okul…” görüşlerini dile getirdi.

Mersinli Almira: “İyi ki Darüşşafaka’ya gelmişim”

Ailesinden ve arkadaşlarımdan ayrıldığım için başlangıçta üzüldüğünü ifade eden Almira, “Burada yeni arkadaşlarım ve ailem oldu. İyi ki Darüşşafaka’ya gelmişim. En çok İngilizce dersinde zorlanacağımı düşünüyordum ama öğretmenlerimiz sayesinde İngilizcenin hiç de zor olmadığını gördüm. Gelecekte psikolog olmak ve İngilizceyi çok iyi konuşmak istiyorum. Darüşşafaka sınavına girmek isteyen çocuklar bu fırsatı kaçırmasınlar.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir