enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0638
EURO
38,1339
ALTIN
2.827,64
BIST
9.883,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
22°C
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Ege Üniversitesinden Uluslararası Mühendislik Eğitiminde Öğretim Tasarımı Modelleri Çalıştayı

Ege Üniversitesinin yürütücüsü olduğu “MSCA Değişim Programı (Staff Exchanges) kapsamında yer alan VILLAGE (Virtual Innovative Learning Laboratories for Global Engineering Education) projesi, 7 farklı ülkeden katılımcılar eşliğinde projenin ikinci çalıştayı online olarak gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesinden Uluslararası Mühendislik Eğitiminde Öğretim Tasarımı Modelleri Çalıştayı
19.07.2024
1
A+
A-

Çalıştay kapsamında, Ege Üniversitesinden proje yürütücüsü Doç. Dr. Fırat Sarsar projenin tanıtımı ve şimdiye kadar yapılan ve yapılması planlanan çalışmalardan bahsetti. Letonya’daki proje ortağı RTU/Liepaja’dan Prof. Dr. Anita Jansone ve Valdis Prıedols “Mühendislik Laboratuvarları İçin Öğrenme Modelleri” konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Öner Uslu,  “Mevcut Öğrenme Modelleri” ve Prof. Dr. Özge Andiç Çakır “Öğretim tasarımı modellerine ilişkin araştırma ve odak grup toplantısı sonuçları” konulu sunumu katılımcılar ile paylaştılar.

Projenin Araştırma Takımı; Türkiye’nin yürütücülüğünde, Azerbaycan, Yunanistan, İspanya, İrlanda, Slovenya, İtalya ve Letonya’dan araştırmacılardan oluşuyor. Vıllage projesi yönetim koordinatörlüğünü Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Özge Andiç Çakır üstlenirken, Mühendislik ve Eğitim Fakültelerinden 11 öğretim elemanı projede görev yapıyor.

Vıllage projesi kapsamında, mühendislik öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin pandemi sonrası öğretim süreçlerini ve laboratuvar uygulamalarına yönelik ihtiyaçlarını çok disiplinli, çok boyutlu şekilde kültürel bir bağlamda yeniden incelemeyi ve görüşler doğrultusunda yeni öğretim tasarım modelleri için yol haritaları belirleyerek pilot sanal laboratuvar ve öğrenme materyalleri geliştirerek etkili ve sürdürülebilir öğretim modeli oluşturulması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir