enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,2106
EURO
47,0216
ALTIN
4.346,10
BIST
10.358,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
28°C
Samsun
28°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C

Hükümlülere Meslek Eğitimi ve Rehabilitasyon Protokolü İmzalandı

Hükümlülere Meslek Eğitimi ve Rehabilitasyon Protokolü İmzalandı
08.07.2025
2
A+
A-

Bakanlıklardan Hükümlülere Meslek Edindirme ve Rehabilitasyon Protokolü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Adalet Bakanı Tunç, Ankara’da düzenlenen bir törenle İşyurdu Çalışmalarının Desteklenmesi Konusunda İşbirliği Protokolü’nü imzaladı. Protokol, ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin işyurtlarında meslek edinmelerini, topluma kazandırılmalarını ve çeşitli tarım, orman ve gıda alanlarındaki faaliyetlere dahil olmalarını hedefliyor.

İşyurdu Çalışmaları ve Rehabilitasyon Vizyonu

İmza töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, imzalanan protokolün sadece bir anlaşma olmadığını, adalet, merhamet, kalkınma ve sürdürülebilirlik ilkelerini bir araya getiren yeni bir vizyonun kapılarını araladığını belirtti. Bakan Yumaklı, bakanlıklar arasındaki işbirliğinin, hükümlülere işyurtlarında meslek edindirerek, kendi hayatlarını yeniden inşa etme fırsatı sağladığını dile getirdi.

Önceki İşbirliği ve Başarıları

Bakan Yumaklı, 2019 yılında Adalet Bakanlığı ile yapılan önceki protokol kapsamında bu sürece önemli katkılar sunulduğunu hatırlattı. Son altı yılda, 81 il ve 922 ilçede yaklaşık 400 bin hükümlü ve yükümlünün ağaçlandırma faaliyetlerine önemli katkılar sağladığını aktardı. Devlet Su İşleri’nin imkanlarıyla hükümlülere iş makinesi kullanma ve su kuyusu açma gibi konularda uygulamalı eğitimler verildiğini, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından da işyurtlarındaki hayvan yetiştiriciliği için büyük ve küçükbaş hayvan alımları yapılarak önemli et ve süt üretim kapasitelerine ulaşıldığını ifade etti.

Orman Yangınları ve Ağaçlandırma Faaliyetleri

Konuşmasında son günlerde yaşanan orman yangınlarına da değinen Bakan Yumaklı, Türkiye’nin doğal kaynaklarının ihmal veya sorumsuzlukla küle dönüştüğünü söyledi. Orman kahramanlarının büyük bir mücadele verdiğini belirterek, İzmir Ödemiş’teki yangınlarda şehit olan iki çalışanı rahmetle andı. Her yangından sonra yanan yerlerin akıbetiyle ilgili dezenformasyonla karşılaştıklarını belirten Yumaklı, ❝Yanan yerlere ağaçlandırmadan başka bir şey yapılmıyor❞ diyerek, mutlaka bir sonraki yılın sonuna kadar ağaçlandırma faaliyeti gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Ağaçlandırma İstatistikleri ve Türkiye’nin Konumu

Bakan Yumaklı, Türkiye’nin ağaçlandırma alanındaki başarılarına dikkat çekerek, her yıl 500 milyon fidan ve tohumun toprakla buluşturulduğunu kaydetti. FAO tarafından yayımlanan Küresel Orman Kaynakları Değerlendirmesi Raporu’na göre Türkiye’nin orman varlığını en çok artıran ülkeler arasında Avrupa’da birinci, dünyada altıncı sırada yer aldığını; ağaçlandırma çalışmalarında ise Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü sırada bulunduğunu belirtti.

Yeni Protokolün Detayları ve Eğitim Alanları

İmza altına alınan yeni protokolün detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Yumaklı, bu protokolle işyurtlarında yetiştiriciliği yapılan bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimiyle ilgili hükümlülere teknik eğitim desteği sağlanacağını söyledi. Ayrıca, işyurtlarındaki ürün işleme tesisleri, restoranları ve gıda satış bölümlerinde güvenilir gıdayı temin etmek amacıyla hükümlülere gıda hijyeni eğitimi verileceğini aktardı. Protokol kapsamında işyurtları ve bunlara ait tesis ve arazilerde ağaçlandırma çalışmaları yapılacak, sondaj makinesi operatörlüğü gibi yeni iş ve meslekler kazandırılması için eğitimler verilecek.

Konuşmaların ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Adalet Bakanı Tunç, İşyurdu Çalışmalarının Desteklenmesi Konusunda İşbirliği Protokolü’nü imzalayarak töreni tamamladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir