enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
7°C
Samsun
7°C
Yağmurlu
Pazar Yağmurlu
6°C
Pazartesi Yağmurlu
8°C
Salı Açık
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
10°C

Mudanya’da Turizmin Geleceği Kitap Fuarı’nda Konuşuldu

Mudanya Belediyesi’nin “Değişim” temasıyla düzenlediği 6. Mudanya Kitap Fuarı’nda konuşan Bursa UNESCO Dernek Başkanı İlker Özaslan,  Mudanya’da UNESCO altyapısının şimdiden hazırlanmasının gerektiğini söyledi.

Mudanya’da Turizmin Geleceği Kitap Fuarı’nda Konuşuldu
29.08.2024
107
A+
A-

Mudanya Belediyesi’nin “Değişim” temasıyla düzenlediği 6. Mudanya Kitap Fuarı’nda konuşan Bursa UNESCO Dernek Başkanı İlker Özaslan,  Mudanya’da UNESCO altyapısının şimdiden hazırlanmasının gerektiğini söyledi.

Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Av. Baran Güneş’in moderatörlüğünde, “Mudanya’da Turizm Geleceği” başlıklı söyleşiye katılan Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Bursa UNESCO Dernek Başkanı İlker Özaslan ve BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar, Mudanya’nın turizmde nasıl şekillenmesi gerektiğini ve Mudanya’da turizmin geleceğini konuştu.
Mudanya’nın tarihini anlatarak, var olan tarihsel ve kültürel değerlerini aktaran Prof. Dr. Şahin, Mudanya’nın dört yerleşime ev sahipliği yapan çok ender ilçelerden birisi olduğunu söyledi.

KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİ VE FESTİVALLER

Bursa UNESCO Dernek Başkanı İlker Özaslan,  Mudanya’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan yurt içi ve yurt dışındaki ilçeler ile kardeş şehir ilişkileri kurmasının önemli bir adım olacağını belirterek, “Mudanya’nın adını UNESCO’nun “Dünya Miras Geçici Listesi”nde ya da  “Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi”nde geçirmek istiyorsak bunun altyapısını şimdiden hazırlamak gerekir. İl bazında en yakın işbirliği yapılacak ilçe İznik’tir. İznik’in Dünya mirası olmasına ramak kaldı” dedi. UNESCO adını Mudanya ile özleştirmek adına festivallerin yapılması önerisini de sunan Özaslan, zeytinin ön planda olduğu etkinliklerin yanı sıra el sanatlarından, özellikle Girit mutfak kültürüne ait çeşitli uygulamalar yapılmalıdır” diye konuştu.

“FAKLI DÜŞÜNMEMİZ LAZIM”

Turizm konusunda Bursa’yı bir bütün olarak ele almak gerektiğini vurgulayan BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar ise; “ Bursa’da turizmin değişimine ve gelişimine katkı sağlayacak gastronomiden tarıma, sanayiden karbon ayak izini azaltacak etkinliklere ihtiyaç var” dedi. Kamu ve özel sektörün işbirliğinin önemine dikkat çeken Küçükkayalar, “Turizm otel yapmak otelde konaklatmak değildir. Farklı düşünmemiz lazım. Turizmde üçlü bir dönüşüm şart. Yeşil, dijital ve toplumsal dönüşümü sağlamamız lazım. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman turizmde de değişim olacak. Ayrıca bunların hepsini sürdürebilir kılmak lazım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir