enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,8601
EURO
35,1549
ALTIN
2.425,53
BIST
10.554,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
26°C
Samsun
26°C
Açık
Perşembe Açık
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Konak’ta Psikososyal Destek Merkezi açıldı

Konak’ta Psikososyal Destek Merkezi açıldı
31.05.2024
54
A+
A-

Çok büyük sorunlardan bahsetmek mümkün;  ekonomik krizin, işsizliğin getirdiği psikolojik sorunlarla yaşamak zor. Konaklıların bu sıkıntıları tek başına yaşamasını, tek başına aşmaya çalışmasını istemedik. On beş yaşını geçmiş herkesin randevu alarak gelebileceği bir merkezi oluşturduk” dedi.

 

Konak Belediyesi’nin Konaklılara ücretsiz olarak psikolojik, sosyolojik ve hukuki destek vereceği Psikososyal Destek Merkezi açıldı. Akın Simav Mahallesi 269 Sokak’taki tarihi binada hizmet verecek merkezin açılışına ev sahibi Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’yla birlikte CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP İzmir İl ve Konak İlçe yöneticileri, gençlik ve kadın kolları üyeleri, Konak Belediyesi bürokratları ve meclis üyeleri, Konak Kent Konseyi yöneticileri, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Başkan Mutlu: Bu hizmetin Konak’taki herkese dokunmasını istiyoruz

Konak Belediyesi’nin Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verecek merkezin açılış konuşmasını yapan Başkan Mutlu,  sosyal belediyecilik vurgusu yaptı. Başkan Mutlu, açılan merkezin sağlık alanındaki çalışmalarının ilk adımı olduğunu ve ilçenin diğer noktalarına da yayılacağını belirterek şunları söyledi:

“Sosyal belediyecilik, toplumcu, halkçı belediyecilik diyerek çıktığımız yolda bu amacımıza uygun bir mekan açılışı için beraberiz bugün. Psikososyal Destek Merkezimiz, bundan sonra yapacağımız sağlıkla ilgili çalışmaların ilk adımı.  Öncelikle bu bölgede ama aslında bütün Konak’ta yaşayanlara her türlü psikolojik desteği, sosyal desteği vermek üzere merkezimiz bugün hizmete giriyor. İlk etapta dört psikologla başladığımız bu yolda talebe göre uzman sayısını ve bu merkezlerin sayısını farklı mahallelerde de artırarak bir hizmet başlatmış oluyoruz. Bu hizmeti anlatmak için büyük bir duyuru yapacağız. Çünkü bu tip hizmetlerin sadece bir açılışla, bir basın bülteniyle kalmamasını, bu merkezin gerçekten çok canlı olarak yaşamasını ve Konak’taki herkese dokunmasını istiyoruz.”

 

 

Sorunlar birlikte aşılacak

Psikososyal Destek Merkezi’nin nasıl çalışacağı hakkında da bilgi veren Başkan Mutlu, merkezde ilk etapta dört psikolog olacağını, sosyal hizmetlerde yardımcı olmak adına sosyolog ve hukukçuların da yer alacağını ifade etti. Bundan sonra açılacak merkezlerin niteliğini ileri yaş bakım evleri olarak, Alzheimer hastalarının gelip gününü geçirebileceği merkezler olarak, bağımlıların tedavi alabileceği psikolojik merkezler olarak hizmet vereceğini belirten Başkan Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok büyük sorunlardan bahsetmek mümkün;  ekonomik krizin, işsizliğin getirdiği psikolojik sorunlarla yaşamak zor. Birlikte yaşamak, kentte bir kentli olarak yaşamak, bu ekonomik krizde bir genç olarak yaşamak, bir emekli olarak yaşamak hakikaten kolay değil. Konaklıların bu sıkıntıları tek başına yaşamasını, tek başına aşmaya çalışmasını istemedik. On beş yaşını geçmiş herkesin randevu alarak gelebileceği bir merkezi oluşturduk.”

 

Kapsamlı hizmet

Konak Belediyesi Psikososyal Destek Merkezi’nde ilk etapta dört psikolog görev yapacak.  Merkezde bireysel psikoterapi, çift terapisi, cinsel terapi ve travma terapisi yapılacak. 15 yaş üstü Konaklılara ücretsiz hizmet verecek merkezde hukuki desteğe ihtiyacı olan danışmanlara hukuki destek de sağlanacak. İlk randevuda ise sosyologlar da danışan ile görüşme yapacak. Sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel değerlendirme sonrası ihtiyaç tespiti yapılarak ev ziyareti, ihtiyacı olan kişilere eşya ve gıda desteği, ev içinde küçük onarım gereken kişilerin onarımlarının fen işleri tarafından gerçekleştirilmesi gibi hizmetler de yer alacak.

Randevu sistemiyle çalışacak merkezden randevu almak için (0232) 484 22 91 numaralı telefondan mesai saatleri içinde başvuru yapılabilecek. Randevular 09.00-12.00 ile 13.00-16.00 saatleri arasında birer saatlik randevular olarak verilecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir