enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,8611
EURO
35,1550
ALTIN
2.431,11
BIST
10.486,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
26°C
Samsun
26°C
Açık
Perşembe Açık
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Başkan Aras; “Denizlerin korunması turizm için önemli”

Başkan Aras; “Denizlerin korunması turizm için önemli”
05.06.2024
37
A+
A-

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi 8 atık alım teknesiyle teknelerden atık yağ, sintine, pis su ve katık atık toplamaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu projeler ve deniz temizliği çalışmalarıyla örnek olmaya devam ederken Muğla’nın doğal güzelliklerini gelecek nesillere taşımayı hedefliyor. Gökova Körfezi, Göcek ve Dalaman koylarındaki teknelerden sıvı ve katı atıkları toplayarak çevrenin ve denizlerin temiz kalmasını sağlıyor.

5 Milyon litre atık su toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi atık alım tekneleri 2023 yılında Gökova Körfezi, Göcek ve Dalaman koylarındaki teknelerden 5 milyon 758 bin 868 litre pis su, 541 bin 395 kg katı atık, 8 bin 702 litre sintine ve 3 bin 504 litre atık yağ topladı. Ekipler 2023 yılında 2 bin 458 tekneye hizmet verdi.

Başkan Aras; “Denizlerin korunması kritik bir öneme sahip”

Denizlerin korunmasının turizm açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ” Denizin temiz kalması ve doğal güzelliklerimizin korunması, sadece bölgemiz için değil, tüm Türkiye ve dünya için büyük bir önem taşıyor. Denizlerimizin korunması, turizm sektörümüzün sürdürülebilirliği ve çevre sağlığı için kritik bir öneme sahip. 8 atık alım teknesi ile denizlerimizdeki teknelerden atık toplamayı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz, Gökova Körfezi, Göcek ve Dalaman koylarında deniz temizliği için her gün mavi sularımızda yola çıkıyor. Mavi yolculuğun başladığı kıyılarımızı korumaya devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir