enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5638
EURO
36,0386
ALTIN
3.001,66
BIST
9.418,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
7°C
Pazar Hafif Yağmurlu
8°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
8°C

ASTEKS küresel tekstil endüstrisine rektefiye uzmanlığını ITMA 2023’te gösterecek

ASTEKS küresel tekstil endüstrisine  rektefiye uzmanlığını ITMA 2023’te gösterecek
13.05.2023
5
A+
A-

ASTEKS küresel tekstil endüstrisine

rektefiye uzmanlığını ITMA 2023’te gösterecek

 

Asteks, iplik üreticilerine yatırım ve işletme maliyeti avantajı sağlayan 401-SF&M rektefiye makinesi ve onunla entegre çalışma özelliğine sahip yeni UV-305 Manşon UV makinesi dahil olmak üzere birçok çözümünü ITMA 2023 fuarında sergileyecek.

Türkiye’nin küresel tekstil pazarına açılmış sayılı markalarından Asteks, gelişmiş rektefiye ve otomasyon çözümleriyle 8-14 Haziran tarihleri arasında Milano’da düzenlenecek olan ITMA 2023 fuarında yer alacak. Dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin öne çıkacağı fuarda ziyaretçiler 1. Salon’daki 102 D numaralı Asteks standında en yeni eğirme ve otomasyon çözümlerini birebir görebilecek. Asteks standında pazarda iyi bilinen apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra, yeni nesil 401-SF&M manşon rektefiye makinesi ile portföyün en yenisi UV-305 Manşon Yüzeyi İyileştirme Makinesi öne çıkacak. Teknolojik gücünü ve yenilikçi Ar-Ge vizyonunu fuarda küresel tekstil endüstriyle paylaşmaya hazırlanan firma, tekstil işletmelerinin sürdürülebilirlik kriterlerini karşılamasına ve Endüstri 4.0 devrimini yakalamasına katkı sağlamaya odaklanıyor.

ITMA 2023 fuarının küresel tekstil endüstrisinin tekrar büyüme trendine girdiği bir dönemde düzenlendiğini söyleyen Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, 2017 yılında hayata geçirdikleri ihracatta stratejik büyüme planları açısından bu platformu en iyi şekilde kullanacaklarını açıkladı. Tekstil endüstrisine her zaman yenilikçi ürünler sunmaya odaklandıklarını dile getiren İlknur; “Uzun yıllardır başarıyla ürettiğimiz ve sürekli çeşidini artırdığımız apron ve manşonlarımız yüksek dayanıklılıkları ve uzun ömürleriyle bir yandan işletme maliyetine diğer yandan da iplik kalitesine olumlu katkı sağlıyor. Endüstride kullanılan doğal ve sentetik elyaf türlerinin çeşitlenmesine ve artan elyaf kirlilik sorunlarına karşı teknik ürünlerimiz iplikçilerin en büyük yardımcısı oldu. Eğirme işinde daha fazla verimlilik ve kalite isteyenler için ITMA 2023 fuarında yeniliklerimiz ve sürprizlerimiz olacak” dedi.

Son yıllarda Asteks’in bir teknoloji üreticisi olarak pazarda bilinen bir markaya dönüştüğüne değinen İlknur, yeni nesil 401-SF&M manşon rektefiye makinesinin fuarda sergileneceğini açıkladı. İlknur sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yüksek kapasiteli ve tam otomatik çalışan rektefiye makinesi iplikçiler için şimdiye kadar mümkün olmayan bir verimlilik, hız ve standart işlemi garanti ediyor. Dünyanın dört bir yanından standımıza gelen tekstilciler, iki bağımsız taşlama ünitesine (iplik ve fitil manşonları ile cer ve penye manşonları için) sahip bu modelimizi yakından incelediğinde avantajlarını direkt olarak görebilecek. Ayrıca bu fuarda UV-305 Manşon Yüzeyi İyileştirme Makinesi’nin lansmanını yapacağımızı büyük bir gurur ve mutlulukla belirtmeliyim. Manşon ömrüne ve iplik kalitesine ciddi katkı sağlayacak bu teknolojik yenilik, iplikhanelerde rektefiye dairelerinin vazgeçilmezine dönüşecek. Üstelik Asteks’in bu iki teknolojisi entegre çalışma özelliğiyle operatörler için büyük kolaylık, işletmeler için de ciddi maliyet avantajı sunuyor.”

Asteks standı tekstilciler için verimlilikte yeni bir bakış açısı sunacak

ITMA 2023 fuarına iddialı bir şekilde hazırlanan Asteks, fuara son yıllarda pazarda en çok talep gören ve yeni geliştirdiği apron ve manşonlarıyla katılacak. İplik üreticilerinin daha fazla sentetik elyaf işlemesi göz önünde bulundurularak bu alanda yaşanan zorlukların üstesinden gelen fonksiyonel apron ve manşonlar pazarla buluşacak. Bunun yanı sıra, pamuk kullanan işletmelerin çalışma konforunu ciddi oranda artırırken işletme maliyetini düşüren geç kirlenme özelliğine sahip yeni nesil cer manşonları da fuarda sergilenecek çözümler arasında yer alıyor.

Asteks’in ‘tek bir makine konseptinde iki makine’ sloganıyla tanıttığı 401-SF&M manşon rektefiye makinesi yatırım ve işletme süreçleri göz önünde bulundurulduğunda benzersiz bir rektefiye makinesi konumunda bulunuyor. İplik ve fitil manşonlarını bir taşlama ünitesinde, cer ve penye manşonlarını da diğer taşlama ünitesinde bağımsız olarak işleyen bu yenilikçi makine, gelişmiş bir otomasyona da sahip. Makinedeki Akıllı Besleme Sistemi sayesinde manşonların tek tek dizilmesine gerek kalmadan, otomatik olarak sisteme kolayca giriyor. 401-SF&M, Otomatik İnsansız Taşlama özelliği ile taşlanacak manşonların çap ayrımını otomatik olarak gerçekleştiriyor, bu sayede personel kaynaklı hataların da önüne geçiliyor. Teknik özellikleriyle yeni nesil bir tasarımı ve verimliliği temsil eden bu rektefiye makinesi, isteğe bağlı olarak fuarda tanıtılacak olan rektefiyeden UV işlemine kadar kesintisiz bir süreç sunan UV-305 Manşon Yüzey İşlem Makinesi ile entegre çalışmayı mümkün kılıyor.

UV-305 sayesinde sentetik elyaflarla çalışmak artık çok daha kolay

UV-305 Manşon Yüzeyi İyileştirme Makinesi ile doğal elyaflarla karşılaştırıldığında daha ekonomik olması nedeniyle tercih edilen sentetik elyafların eğrilmesinde yaşanabilen sorunlar ortadan kalkıyor. Rektefiye işlemi sonrasında manşon yüzeyi UV işlemle iyileştiriliyor, bu sayede elyaf manşona sarmadan kolayca işlenebiliyor. Makine akıllı besleme sistemine, 4000 Watt ışınlama gücüne ve kontinü çalışma özelliklerine sahip bulunuyor. Pazardaki benzerlerinden çok daha büyük bir kapasiteye sahip olan UV-305, cer ve penye manşonlarının da kontinü olarak ışınlanmasına olanak tanıyor. 401-SF&M rektefiye makinesi ile entegrasyon seçeneği sayesinde, hiçbir operatör müdahalesine gerek kalmadan, rektefiye ve UV iyileştirme işleminden geçerek, kullanıma hazır hale geliyor.

Sabri İlknur makineler, apron ve manşonlarla hali hazırda bulundukları Özbekistan, Pakistan ve Bangladeş gibi pazarlardan profesyoneller ve karar alıcılarla ITMA 2023’te buluşmayı beklediklerini söyledi. Bu ülkelerin yanı sıra yüksek potansiyel taşıyan Vietnam ve Güney Amerika pazarları ile de yeni bağlantılar kurmak istediklerini dile getiren İlknur; “Global pazarda pandemi ile yaşanan durgunluk sonrasında ertelenen yatırımların ITMA 2023 fuarında realize edilmesini bekliyoruz. Özellikle sürdürülebilirlik ve Endüstri 4.0 kapsamında otomasyon ve dijital çözümlere yoğun ilgi olacak, Asteks olarak kendi segmentimizde nasıl fark yarattığımızı göstereceğiz” dedi. Hedef pazarlar ve potansiyel müşterilere ulaşmak için ITMA fuarının kendileri için ideal bir platform sağladığını belirten İlknur, satış ve pazarlama uzmanlarının yanı sıra teknik kadronun da ziyaretçilerle yakından ilgileneceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir