enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5742
EURO
36,2998
ALTIN
2.993,27
BIST
9.359,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
26°C
Samsun
26°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
7°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
6°C
Pazartesi Yağmurlu
8°C
Salı Çok Bulutlu
10°C

ORMEK ÇİNİ SANATINI GELECEĞE TAŞIYOR

ORMEK ÇİNİ SANATINI GELECEĞE TAŞIYOR
01.02.2023
38
A+
A-

ORDULU KADINLARIN YENİ GÖZDESİ ÇİNİCİLİK

 

ORDULU KADINLARIN YENI GOZDESI CINICILIK 1 scaled

 

HEM ÇİNİNİN İNCELİĞİNİ ÖĞRENİYORLAR HEM PARA KAZANIYORLAR

 

Geleneksel el sanatlarından Çinicilik Ordulu kadınların elinde yeniden hayat buluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) tarafından açılan Çini İşlemeciliği kursuna Ordulu kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (ORMEK) açtığı kurslarla vatandaşların bilgi ve beceri yönlerini ortaya çıkarmanın ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarının yanı sıra geleneksel el sanatlarını yaşatmayı da sürdürüyor. Bu zamana kadar sayısız kurs açan ORMEK, şimdi ise Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden günümüze kalmış en nadide ve en özel miraslardan birisi olan Çini sanatını yaşatmak için çalışma başlattı.

 

ÇİNİCİLİK KURSUNA YOĞUN İLGİ

 

Ünye ORMEK bünyesinde Seramik ve Cam Teknolojisi alanında açılan Çini İşlemeci/Çinici kursları Ordulu kadınlardan büyük ilgi gördü. 2022-2023 eğitim yılının ilk dönem kursuna 18 kursiyer katılırken, kursiyerler başarılı bir eğitimin ardından sertifika almaya hak kazandı. Oldukça beğenilen kursun ikincisi ise yeniden başladı. 20 kursiyerin katıldığı ikinci gruptaki eğitimler ise aralıksız devam ediyor.

 

ORDULU KADINLARIN ELİNDE YENİDEN HAYAT BULUYOR

 

Hafta içi her gün devam eden çini kursunda kursiyerler, tedarik edilen çini bisküvileri üzerine geleneksel çini motiflerinin tahrir ve boyama işlemlerini yapıyor. Yapılan bu işlemin ardından ürünlerin sırlanıp, seramik fırınında pişirilerek kullanıma hazır hale gelmesi sağlanıyor. Birbirinden güzel eserlerin ortaya çıktığı kursta kadınlar da keyifli anlar yaşıyor.

 

HEM İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMASI HEM DE SANATIN YAŞAMASI HEDEFLENİYOR

 

ORMEK’te açılan bu kurslar ile hem kadınların yaptıkları eserleri ekonomik bir kazanca çevirmeleri hem de bu tarihi sanatın yaşatılması hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir