enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
7°C
Samsun
7°C
Yağmurlu
Pazar Yağmurlu
6°C
Pazartesi Yağmurlu
8°C
Salı Açık
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
10°C

Her Kampanya için Kaç Reklam Görseli Kullanmalıyız

Her Kampanya için Kaç Reklam Görseli Kullanmalıyız
17.10.2022
55
A+
A-

Söz konusu reklam olduğunda bilindiği üzere dijital reklam platformları, her kampanya için bizlere birden çok sayıda reklam görseli kullanma fırsatı veriyor. Genel olarak ise bir kampanya görseli oluşturulup sonra boyutları yapılıyor ve tüm görsel alanlarda aynı kampanya görseli kullanılıyor. Bu alanlar görsellerin farklı boyutta olmasından çok görsel üzerindeki tasarımın farklılığı için stratejik bir fırsat değeri taşıyor.

IQUEEM Kurucusu Berkun Meral reklam görsellerinin stratejik kullanımı ve kaç görsel kullanılması gerektiğini örneklerle şu şekilde anlatıyor:

“Mesela 10 indirim sunduğunuz bir kampanyanız var. Kampanya mesajını en beğendiğiniz fotoğrafla birleştirip bir tasarım ortaya çıkardınız. 10 ayrı boyuta adapte edince, 10 adet reklam görseliniz (bannerınız) oldu. Aslında halen bir reklamınız var. Bu reklamı da sizin seçtiğiniz 1 görseli beğenen, dikkat çekici bulanlar tıklayacak. Oysa reklamınız binlerce kişiye gösterilecek, binlerce kişinin sizinle aynı estetik zevklere veya önceliklere sahip olduğunu düşünebilir miyiz?”

Reklamlar için kaç görsel hazırlanmalı?

Reklam kampanyaları için en azından 5 ayrı tasarım hazırlanması önemli. Google Ads dokümantasyonlarında tavsiye edilen 3 ayrı reklamken bu konuda bir üst limit bulunmuyor. Bu durumda, yukarıdaki örnekten yola çıkarsak; 10 indirim mesajı taşıyan bir kampanya için 5 ayrı fotoğraf, 5 ayrı yazı karakteri veya öğelerle kombine edip, ortaya 5 ayrı set-50 banner çıkacak. Bundan sonrası ise en kolay olan kısım yani reklam platformuna yükleyip gerisini algoritmaya bırakmak.

Trafik ve reklam bütçesine göre 15-30 gün izleyip, optimizasyon yapılabilir. Eğer kampanya, otomatik optimizasyon formatında ise, zaten algoritma reklam veren için en çok dönüşüm getiren bannerları en doğru kişilere göstermeye başlamıştır. Öte yandan manuel optimizasyon yönetimi kullanılıyorsa reklam kreatif raporunun incelenerek, en çok tıklama oranına sahip banner versiyonu ile devam edilmesi en efektif yöntemlerden biri.

Berkun Meral sözlerine şöyle devam ediyor:

Örneğin yaptığımız bir AB testinde aynı hedefleme/bütçe ile 1 tasarım ve 7 ayrı tasarıma ait bannerlarla aynı sürede reklam çalışması yaptık. Sadece 1 tasarım ile çok varyasyon kullanmaya başladığımız dönemleri kıyasladığımızda tıklama oranının 56, dönüşüm oranının ise 46 arttığını gördük.

Şüphesiz reklam görseli hazırlanması -özellikle farklı dillerde hedeflemeler varsa -zaman ve kaynak alıcı bir süreç. Ancak tıklama oranlarını ve dönüşümleri düşündüğümüzde reklam bütçesini artırmadan daha çok trafik almanın buna gerçekten değer olduğunu düşünüyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir