enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
7°C
Samsun
7°C
Yağmurlu
Pazar Yağmurlu
6°C
Pazartesi Yağmurlu
8°C
Salı Açık
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
10°C

OKTAM’dan ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Etkileri’ Eğitimi

OKTAM’dan ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Etkileri’ Eğitimi
01.02.2022
100
A+
A-

OKTAM’dan ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Etkileri’ Eğitimi

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM) tarafından 19 Mayıs ilçesinin Çandır Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlara “Kadına Yönelik Şiddet ve Etkileri” konulu eğitim verildi.

 

Eğitim Fakültesi öğretim Üyesi ve OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız tarafından verilen eğitimle vatandaşlar, aile içinde kadına yönelik şiddetin, kadın, çocuk ve ailenin diğer bireyleri üzerindeki olumsuz etkileri konularında bilgilendirildi.

 

Kumcağız, şiddet uygulanan bireylerde, fiziksel rahatsızlıklar, suçluluk hissi, düşük öz güven, utanma, yalnızlık, istismarı önemsememe, başarısızlık hissi, kendinden memnuniyetsizlik, değersizlik hissi ve konsantrasyon güçlüğü gibi olumsuz durumlar görüldüğüne dikkat çekti.

 

Eğitimlerde Prof. Dr. Kumcağız, ailesinde şiddete tanık olan ya da maruz kalan çocuklarda; düşük benlik saygısı, kendine güvensizlik, iletişim sorunları, uyum sorunları, suça yönelme, antisosyal özellikler, yıkıcı davranışlar, kişilik bozuklukları, düşük akademik başarı ve intihar eğilimi gibi durumların olası olduğunu ifade etti.

 

İçinde şiddet olan bir ailede yetişen çocukların, şiddete başvurma oranının yüksek olduğunu belirten Kumcağız “Çocuklar aile içindeki şiddetten; şiddetin, çatışmaları çözmek için kullanılan uygun bir yöntem olduğunu, şiddetin aile ilişkilerinin bir parçası olduğunu, şiddetin diğer insanları kontrol etmek için kullanılacak bir yol olduğunu öğrenir.” dedi.

 

Katılımcılara Kadına Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgi verildikten sonra eğitim sonlandırılırken, ayrıca eğitimin etkililiğini değerlendirmek için aile içinde kadına yönelik şiddete ilişkin hazırlanan anket katılımcılara uygulandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir