enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,2839
EURO
43,6613
ALTIN
4.139,54
BIST
9.312,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
13°C
Samsun
13°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
15°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

İstanbul Mart Yağışı: 39 Yılın En Kötüsü

İstanbul Mart Yağışı: 39 Yılın En Kötüsü
22.04.2025
1
A+
A-

**İstanbul’da Mart Ayı Yağışlarında Kritik Düşüş**

İstanbul’da bu yıl mart ayında beklenen yağışların gerçekleşmemesi sonucu, son 39 yılın en düşük mart ayı yağışı miktarı kayıtlara geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, şehirde ve Marmara Bölgesi genelinde yağışlar, uzun yıllar ortalamasının önemli ölçüde altında kaldı.

**Marmara Bölgesi Genelinde Yağış Oranları Alarm Verici Seviyelerde**

Marmara Bölgesi’nde mart ayı ortalama yağış miktarı 66,1 milimetre olarak ölçülüyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 63 milimetre yağış kaydedilmişken, bu yıl bu rakam 25,7 milimetreye kadar düştü. Bu verilere göre, bölgedeki mart ayı yağışları, uzun yıllar ortalamasına kıyasla yüzde 61 oranında azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 59’luk bir düşüş gösterdi.

**Diğer İllerimizde de Benzer Düşük Yağış Değerleri Görüldü**

İstanbul’un yanı sıra, Marmara Bölgesi ve çevresindeki diğer illerde de benzer şekilde düşük mart ayı yağışları tespit edildi. Kırıkkale’de son 65 yılın, Balıkesir’de son 42 yılın, Kocaeli ve Sakarya’da ise son 36 yılın en düşük mart ayı yağış miktarları ölçüldü. Bu durum, bölgedeki kuraklık riskinin artabileceğine işaret ediyor.

**Yağışlı Gün Sayısında da Ciddi Azalma**

Yağış miktarındaki düşüşün yanı sıra, yağışlı gün sayısında da belirgin bir azalma yaşandı. Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde yağışlı gün sayısı 15 ila 20 gün arasında seyrederken, Kırıkkale ve çevresinde bu sayı bazı bölgelerde 1 güne kadar düştü. Meteoroloji yetkilileri, yağışlardaki bu azalmanın bölgedeki su kaynakları ve tarım üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir