**İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında suç örgütü iddialarını soruşturuyor.**
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, görevinden uzaklaştırılmasının ardından yeni bir soruşturma başlattı. Soruşturma, İmamoğlu ve diğer şüphelilerin “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “örgüte üye olmak”, “rüşvet”, “irtikap”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verilerin hukuka aykırı olarak elde edilmesi” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarını işlediği iddialarını kapsıyor.
**Müteahhit Rüşvet İddialarıyla Soruşturmada Kilit Rol Oynuyor**
Soruşturmanın merkezinde yer alan iddialardan biri, müteahhit Adem Kameroğlu’nun beyanları oldu. Kameroğlu, 2016 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde Ekrem İmamoğlu yönetiminin kendisinden çeşitli taleplerde bulunduğunu öne sürdü. İfadesinde, imar ve ruhsat süreçlerinde yaşadığı zorlukları aşmak için rüşvet vermek zorunda kaldığını iddia eden Kameroğlu, bu taleplerin sistematik bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.
**Villa Rüşveti ve Diğer İddialar**
Kameroğlu, Beylikdüzü Derviş Eroğlu Caddesi’ndeki arsasında yapmak istediği inşaat projesi için ruhsat almakta zorlandığını ve belediye görevlilerinin kendisini Tuncay Yılmaz adlı kişiyle görüşmeye yönlendirdiğini söyledi. Kameroğlu ifadesinde, ❝Görüşme sonrası inşaat ruhsatı karşılığında Pelican Hill Ihlamur Evleri’nde bir villa talep edildi. Belediyenin zorluk çıkaracağından endişe ettiğim için teklifi kabul etmek zorunda kaldım.❞ şeklinde konuştu. Villanın lüks donanımının da kendisi tarafından karşılandığını ve yaklaşık 600 bin lira harcadığını belirten Kameroğlu, villayı Ekrem İmamoğlu’na ait SSB İnşaat üzerine devrettiğini iddia etti. Ayrıca Metro Home projesi için de iskan alabilmek amacıyla 4 daireyi Necati Özkan’a devretmek zorunda kaldığını ve Beylikdüzü Voleybol Takımı sponsorluğu adı altında Fatih Keleş’e 4 milyon lira elden ödeme yaptığını öne sürdü.
**Belediye Anaokuluna Sahip Çıktı İddiası**
Adem Kameroğlu, Beylikdüzü’nde kendi yaptırdığı “Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Anaokulu”nun belediye tarafından yapılmış gibi tanıtıldığını da iddia etti. ❝Okulu ben yaptırdım ancak ismim hiç geçmedi,❞ diyen Kameroğlu, belediyenin bu şekilde kendi projelerine sahip çıktığını savundu. Metro Home projesi sürecinde daha önce belediyeye terk ettiği 40 dönümlük arsayı yeniden vermek zorunda kaldığını da belirten Kameroğlu, bu durumun ruhsat alabilmek için bir şart olarak kendisine sunulduğunu dile getirdi.
**Taşeron Kayırmacılık İddiası**
Kameroğlu, ifadesinde Adem Soytekin isimli şahsın Tuncay Yılmaz tarafından desteklendiğini ve projelerdeki taşeronluk işlerinin Soytekin’e yönlendirildiğini iddia etti. Soytekin’in bu sayede kısa sürede yükseldiğini ve kendi projelerinde de indirimli daire satışına zorlandığını belirtti.
**”Belediye Gücü Baskı Aracı Oldu”**
Yaşadığı süreçlerin tekil olmadığını vurgulayan Kameroğlu, ❝Bölgede iş yapan birçok müteahhit benimle aynı süreçlerden geçti. Kimse kendi rızasıyla malını vermez. Belediyenin gücü, müteahhitler üzerinde baskı aracına dönüştürüldü,❞ ifadelerini kullandı. Kameroğlu, uzun süredir inşaat sektöründe faaliyet göstermediğini ve Ekrem İmamoğlu’nu en son 2019 yılında bir törende gördüğünü sözlerine ekledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması devam ederken, iddiaların doğruluğu ve soruşturmanın kapsamı merakla bekleniyor.