enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,2186
EURO
44,0623
ALTIN
4.154,68
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
14°C
Samsun
14°C
Çok Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
13°C
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
Cuma Yağmurlu
17°C

Salda Gölü’nde “Kızıl Geyikler” yeni hayatlarına alışıyor

Salda Gölü’nde “Kızıl Geyikler” yeni hayatlarına alışıyor
02.03.2025
5
A+
A-

BURDUR-BHA

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi” kapsamında Burdur’un doğal güzellikleriyle ünlü Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyikler, bölgeye uyum sağlamaya başladı. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen çalışmayla 5’i erkek, 18’i dişi olmak üzere toplam 23 kızıl geyik, Salda Gölü yakınlarında yer alan Eşeler Yaylası’na salınmıştı.

Proje kapsamında doğaya bırakılan kızıl geyiklerin adaptasyon süreci titizlikle takip ediliyor. DKMP 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak yapılan gözlem ve kontrollerle geyiklerin sağlık durumları, hareket alanları ve beslenme alışkanlıkları inceleniyor. Son olarak, sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde kızıl geyiklerden dördünün bir tarlada otlanırken görüntülendiği belirtildi.

Bucak Belediyesi'nin modern kamyon ve tır garajı

Bucak Belediyesi’nin modern kamyon ve tır garajı

Yetkililer, kızıl geyiklerin bölgedeki ekosisteme önemli katkılar sağlayacağını ifade ederken, projenin temel amacının nesli tehlike altındaki türlerin korunması ve biyolojik çeşitliliğin desteklenmesi olduğunu vurguladı. Salda Gölü ve çevresi gibi zengin doğal alanların korunarak gelecek nesillere aktarılması hedeflenirken, kızıl geyiklerin başarılı adaptasyonu bu hedef için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Projeyle birlikte yalnızca kızıl geyiklerin değil, aynı zamanda bölgedeki diğer yaban hayatı türlerinin de desteklenmesi ve yaşam alanlarının iyileştirilmesi amaçlanıyor. Uzmanlar, bu tür projelerin Türkiye’nin doğal mirasını koruma yolunda önemli bir adım olduğunu belirterek, halkın da yaban hayatına karşı duyarlılığını artırmanın büyük önem taşıdığını dile getiriyor.

A W403443 01A W403443 03A W403443 02

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir