enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,6369
EURO
37,1610
ALTIN
3.149,31
BIST
9.999,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
13°C
Samsun
13°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
16°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
12°C
Pazar Açık
11°C

Doğumunun 130. Yılında Mahir İz Paneli, Zeytinburnu Kültür Sanat’ta!

Zeytinburnu Kültür Sanat’ta her ay düzenlenen panellerle kültür dünyamızın önemli isimleri hatırlanmaya devam ediyor.

Doğumunun 130. Yılında Mahir İz Paneli, Zeytinburnu Kültür Sanat’ta!
22.01.2025
1
A+
A-

Zeytinburnu Kültür Sanat’ta her ay düzenlenen panellerle kültür dünyamızın önemli isimleri hatırlanmaya devam ediyor. Mahir İz, doğumunun 130. yılında bir eğitimci ve kültür insanı olarak değerlendirilecek. 28 Ocak Salı akşamı saat 19.30’da başlayacak panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Cihan Okuyucu üstlenirken Prof. Uğur Derman ve Prof. Dr. Mustafa Uzun konuşmalarıyla katkıda bulunacak.

 

“Doğumunun 130. Yılında Mahir İz” Paneli, Zeytinburnu Kültür Sanat’ta!

Zeytinburnu Kültür Sanat’ta bu ayın paneli, 28 Ocak Salı akşamı saat 19.30’da gerçekleşiyor. Mahir İz’in bir eğitimci ve kültür insanı olarak anılacağı panelde onun kültür dünyamızdaki konumu değerlendirilecek. Moderatörlüğü Prof. Dr. Cihan Okuyucu üstlenirken Prof. Uğur Derman ve Prof. Dr. Mustafa Uzun konuşmalarıyla panelde yer alacak.

 

Mahir İz Kimdir?

Mahir İz, 28 Ocak 1895’te İstanbul’da doğdu. Babası, Medine ve Ankara kadılıklarında bulunmuş Seyyid İsmâil Abdülhalim Efendi, annesi ise önemli bir kadı ve şeyhülislâm ailesinden olan Râife Hanım’dır. Edebî ve ilmî alanda kendini geliştiren Mahir İz, özellikle Farsça, Fransızca ve edebiyat üzerine çalıştı. Şiirlerinde Maksud Kâmran, yazılarında ise Namık Yaz ve Abdullah Söğüt takma adlarını kullandı. Öğretmenlik hayatına devam ederken 1960’lı yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı için önemli çalışmalar yaptı. Kur’ân-ı Kerîm’in Türkçe anlamı üzerine önemli bir eseri gözden geçirdi. Mahir İz sosyal faaliyetlerde de yer aldı, çeşitli vakıflara katkı sağladı. 1974 yılında vefat eden Mahir İz, İstanbul’daki Sahrayıcedid Mezarlığı’na defnedildi. Ardında, edebî, ilmî ve dinî çalışmalarla hatırlanacak önemli bir miras bıraktı. “Tasavvuf”, “Din ve Cemiyet” ve “Yılların İzi” adlı eserlere imza atmıştır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir