Çiğli Belediyesi ile Ege Kadın Buluşması Platformu’nun iş birliğiyle hayata geçirilen “Kadınlar Dijitalde Parlıyor” Projesi başladı.
Çiğli Belediyesi ile Ege Kadın Buluşması Platformu’nun iş birliğiyle hayata geçirilen “Kadınlar Dijitalde Parlıyor” Projesi başladı. Proje kapsamında bin kadına eğitim verilmesini planladıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kadınların dijital dönüşümle topluma ilham vereceğine inandığını belirterek bu tür destek projelerin önemini vurguladı. Yıldız, “Kadınlar Dijitalde Parlıyor Projesi, kadınların dijital gücünü toplumsal değişime dönüştürmeye devam edecek” dedi.
İzmir, Aydın ve Muğla’dan gelen kadınların katılımıyla düzenlenen eğitim, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde başladı. Eğitimde, kadınlara dijital dünyanın kapılarını aralayacak olan Canva Programı öğretildi. Katılımcılar, grafik tasarım ve içerik üretimi konularında temel beceriler kazanarak dijital dünyada fark yaratmanın yollarını öğrendi. Projeyle, kadınların dijital yetkinliklerini artırarak girişimcilik ve yaratıcılık alanlarında güçlenmeleri hedefleniyor.
Başkan Yıldız: “En önemli aktör kadınlar olacak”
Başkan Yıldız,“Kadınların gücünü dijital dünyaya taşımak adına başlattığımız ‘Kadınlar Dijitalde Parlıyor’ Projesinin ilk adımını hep birlikte atmanın gururunu yaşıyoruz. Çiğli Belediyesi olarak, kadınların hayatın her alanında daha aktif, üretken ve güçlü bireyler olarak yer almasını önemsiyoruz. Dijitalleşme çağında yaşıyoruz ve artık bilgiye ulaşmak, fikirlerimizi paylaşmak ve üretmek çok daha hızlı ve etkili bir şekilde mümkün. Bu dönüşümün en önemli aktörlerinden biri de kadınlar olacak. İşte bu projeyle, kadınların dijital dünyanın fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini, yaratıcılıklarını ortaya koymalarını ve topluma ilham vermelerini hedefliyoruz.”
“Kadınlar güçlendikçe toplum da güçlenecek”
Başkan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü; “Canva Programı ile başlayan eğitim serimiz, kadınların dijital becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bir adım. Bu beceriler, sadece bireysel hayatlarını değil, ailelerine, çevrelerine ve topluma olan katkılarını da artıracak. Unutmamalıyız ki, kadınlar güçlendikçe toplum da güçlenecek. Kadın ilerledikçe, hep birlikte daha güzel yarınlara yürüyeceğiz.”
Baysak: “Hedef 1000 kadın”
Ege Kadın Buluşması Platformu İzmir Sekreteri Şengül Baysak, platformun Ege Bölgesi’nin 8 ilindeki kadın kooperatifleri, kadın muhtarlar ve kadın sivil toplum örgütlerinden oluştuğunu belirterek, Türkiye’nin ilk ve tek kadın platformu olduklarını vurguladı. Baysak, “Platformun amacı, kadınların hayatın her alanında güçlendirilmesi ve ekonomik bağımsızlıklarının sağlanması için çalışmalar yürütmek. ‘Kadınlar Dijitalde Parlıyor’ Projesi, kadınların ürettikleri ürünleri sosyal medyada pazarlayabilmesi, kendi web sitelerini ve tasarımlarını oluşturabilmesi, etiket ve ambalajlarını hazırlayabilmesi gibi beceriler kazandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, sosyal medya yönetimi, bilgisayar kullanımı ve Canva eğitimi gibi konularda kadınlara eğitim veriliyor. Çağımızda her şey sosyal medya üzerinden ilerliyor. Bu nedenle kadınların bu konularda eğitim almasını çok önemsiyoruz. İlk etapta 1000 kadına eğitim vermeyi hedefliyoruz,” diye konuştu.
“Canva eğitimi sadece Çiğli Belediyesi’nde veriliyor”
Kadın güçlendirme çalışmalarına Çiğli Belediyesi’nin büyük bir destek sağladığını kaydeden Baysak, “Çiğli Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, kadınlara yönelik eğitimler Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde bulunan bilgisayar laboratuvarında gerçekleşiyor. Öte yandan bu protokolü bir tek Çiğli’de imzaladık çünkü şu anda İzmir’in 30 ilçesi arasında yalnızca Çiğli’de böyle bir eğitim programı yürütülüyor. Bu gerçekten büyük bir takdiri hak ediyor” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı