enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,0114
EURO
36,7745
ALTIN
2.981,45
BIST
10.011,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
17°C
Cuma Çok Bulutlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin: Yeni Bitkisel Üretim Destekleme Modeli İzmirli Üreticilere Hayırlı Olsun

29 Ağustos 2024 tarih ve 32647 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 2025-2027 yıllarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İzmir’de uygulanacak bitkisel üretim destekleme modeli resmen hayata geçmiştir.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin: Yeni Bitkisel Üretim Destekleme Modeli İzmirli Üreticilere Hayırlı Olsun
31.08.2024
105
A+
A-

29 Ağustos 2024 tarih ve 32647 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 2025-2027 yıllarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İzmir’de uygulanacak bitkisel üretim destekleme modeli resmen hayata geçmiştir. Bu yeni model, tarımsal üretimde planlı üretimi teşvik etmeyi ve üretimde öngörülebilirliği artırmayı amaçlamaktadır.

 

Yeni destekleme modeli ile birlikte, üretim yapan çiftçilerimize mazot maliyetlerinin %100’ü ve gübre maliyetlerinin %50’si destek olarak sağlanacaktır. Özellikle arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, kuru fasulye, dane mısır, nohut, kütlü pamuk, patates ve yem bitkileri gibi stratejik ürünlerde planlı üretim yapan çiftçilerimize önemli avantajlar sunulmaktadır. Bu ürünlerin üretiminde, destekleme miktarları 2025 yılı itibarıyla önemli ölçüde artırılmıştır. Örneğin, pamuk üretiminde 2024 yılında dekara verilen toplam destek 512 TL iken, yeni modelle bu rakam 1.295 TL’ye yükseltilmiştir.

 

İlk defa destek ödemeleri üretim döneminden önce açıklanmış olup, bu ödemeler 3 yıllık dönemleri kapsayacak şekilde planlanmaktadır. Çiftçilerimiz, üretim öncesinde alacakları destek miktarını bilerek daha planlı ve verimli bir üretim sürecine girebileceklerdir. Destek kalemlerinde yapılan sadeleştirme ile birlikte, milli tohum kullanımı da teşvik edilmektedir.

 

Yeni modelin İzmir tarımında verimliliği artıracağına inanıyor, tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir üretim dönemi diliyorum.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir