enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
7°C
Samsun
7°C
Yağmurlu
Pazar Yağmurlu
6°C
Pazartesi Yağmurlu
8°C
Salı Açık
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
10°C

Sahtekarlığa geçit yok: Kaspersky, Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformunu Yapay Zeka Odaklı Eğitim Modülü İle Genişletiyor

Kaspersky, Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformu (Kaspersky Automated Security Awareness Platform – ASAP) içinde yapay zeka odaklı yeni bir eğitim modülünün lansmanını gerçekleştirdi.

Sahtekarlığa geçit yok: Kaspersky, Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformunu Yapay Zeka Odaklı Eğitim Modülü İle Genişletiyor
08.08.2024
105
A+
A-

Bu son eklenti, yapay zeka odaklı siber saldırıların ortaya çıkardığı gelişen tehditlerle mücadele eden profesyonelleri gerekli becerilerle donatmayı amaçlıyor.

Yapay zeka ile ilgili tehditleri anlamanın aciliyeti, artan sayıda yapay zeka kaynaklı tehditle vurgulanan bir durum. Şubat 2024’te çok uluslu bir firmanın finans çalışanı, video konferans sırasında şirketin finans müdürü gibi davranmak üzere deepfake teknolojisini kullanan dolandırıcıların tuzağına düşerek 25 milyon dolar ödeme yaptı. Bu ayrıntılı planlanmış saldırının kurbanı olan çalışanın farkına varamadığı bir diğer konu da görüşmedeki şirket çalışanı sandığı diğer kişilerin de aslında deepfake ürünü olduğuydu.

Kaspersky, yapay zekayı kullanan saldırılarla ilgili siber beceri geliştirme programlarına yönelik artan talebi karşılamak için Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalık Platformu’nun (ASAP) yeni modülünü hizmete sundu. Her biri yedi ayrıntılı dersten oluşan eğitim modülü iki aşama halinde yapılandırıldı:

  • Aşama 1, dolandırıcıların yapay zekayı kötü niyetli amaçlar için nasıl kullandıklarını ve bu taktiklerle mücadele etmenin yollarını anlamaya odaklanıyor. Değinilen konular arasında sahte videoların oluşturulması (çevrimiçi konferanslar aracılığıyla kimlik hırsızlığı gibi), sahte fotoğraflar, ses taklidi ve yapay zeka aracılığıyla sunulan diğer hileler yer alıyor.
  • Aşama 2, profesyonel ortamlarda yapay zeka ile ilişkili doğal riskleri araştırmaya odaklanıyor. Bu, gizli verilerin paylaşılmasının tehlikelerini, karar verme tuzaklarını, telif hakkı ihlallerini, yapay zeka jailbreak yöntemlerini, sinir ağlarının ideolojik önyargılarını, parametre manipülasyonunu ve yapay zeka sistemlerinin haklanmasını içeriyor.

Yapay zeka konusunda önceden bilgisi olmayan kullanıcılar için tasarlanan kurs, sağlam siber güvenlik uygulamaları için kapsamlı eğitim sağlamanın yanında erişilebilirliği de garanti ediyor.

Kaspersky Security Awareness Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Tatyana Shumaylova, şunları söylüyor: “Yapay zeka odaklı siber tehditler gelişmeye devam ettikçe, profesyonellerin bu riskleri etkili bir şekilde azaltabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması kritik önem taşıyor. Kaspersky ASAP’taki yeni yapay zeka odaklı modülümüz, kullanıcılarımızı günümüzün siber tehdit ortamı ve bunlara karşı koyma yolları hakkında kapsamlı bir anlayışla güçlendirmeye yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Bu sayede dikkat ve tedbiri teşvik ederek dijital ortamda ortaya çıkan yeni tehditlerle dahi mücadele edebilir, aynı zamanda kuruluşlarının savunma hatlarını güçlendirebilirler.” 

Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformundaki yeni yapay zeka modülü hakkında daha fazla bilgi için bu bağlantıyı ziyaret edin.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir